Esittely

Olen 37-vuotias Vihreiden varavaltuutettu, asiantuntija, järjestöaktiivi ja perheenäiti. Työskentelen puheterapia-alan yrityksessä sovelluskehityksen, kommunikaatioteknologiakoulutusten ja hallinnon parissa. Työhistoriaani kuuluu myös pari vuotta toimistopäällikkönä opetuspelejä tekevässä startup-firmassa, pätkätöitä Tampereen yliopistossa tutkimuksen kehittämistehtävissä sekä koulutuspolitiikkaa opiskelijajärjestössä. Puolisoni Mikko on DI ja työskentelee ohjelmistokehittäjänä. Asumme Tammelassa puutaloyhteisössä ja meillä on kaksi lasta (s. 2008 ja 2011). Vapaa-ajalla talkoilen, käyn iltarasteilla, hoidan siirtolapuutarhamökkiä ja pelaan lautapelejä. Pyöräilen ympäri vuoden, vältän turhaa kuluttamista ja elän muutenkin rennon ekologisesti.

Sisäinen maailmanparantajani heräsi opiskeluaikana. Opintojeni alussa ajauduin puolivahingossa ainejärjestötoiminnan kautta ylioppilaskunnan edustajistoon, hallitukseen ja koulutuspoliittiseksi sihteeriksi. Toimin asiantuntijana koulutukseen, hallintoon sekä työllisyyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Olin jäsenenä myös Tampereen yliopiston hallituksessa silloin, kun koko yliopiston rakenteet ja säännöt uudistettiin perusteellisesti. Opin paljon strategisesta johtamisesta, organisaatiouudistuksista ja talouden tasapainottamisesta, mutta ennen kaikkea siitä, miten tärkeää on hyvä hallinto, osallistava päätöksenteko ja avoin demokratia. Opiskelijajärjestöaika jätti lähtemättömät jälkensä: En enää voi kuvitella palaavani työhön, jossa ei tavalla tai toisella muuteta maailmaa paremmaksi paikaksi.

Olen pidempään ollut aktiivisesti mukana paikallisessa politiikassa. Tällä hetkellä olen varavaltuutettu sekä elinvoima- ja osaamislautakunnan jäsen. Aiemmin olen hoitanut kaupunkilaisten asioita mm. Tampereen veden johtokunnan puheenjohtajana, Tampereen vuokra-asuntojen hallituksen jäsenenä sekä Kiinteistö Oy Opintannerin hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi olen vienyt vihreitä tavoitteita eteenpäin mm. Tampereen vihreiden hallituksessa ja vaalikampanjoissa. Viime vuosina olen politiikan ohella keskittynyt humanitäärisen kriisin hoitamiseen: aluksi tein vapaaehtoistöitä hätämajoituksissa ja sen jälkeen olen järjestänyt turvapaikanhakijoille kotimajoitusta ja tukea.

Vaikuttajana olen asialleni omistautunut ja sovitteleva. Perehdyn asioihin huolellisesti ja argumentoin asiallisesti. Osaan kuunnella ihmisten huolia ja ideoida niistä kehitysehdotuksia. Etsin yhteisymmärrystä ja rakentavia ratkaisuita. Tärkeimmät asiat eivät kuitenkaan ole kaupan. Puolustan tiukasti perus- ja ihmisoikeuksia, reilua yhteispeliä sekä sitä, että ketään ei jätetä oman onnensa nojaan. Olen kiinnostunut erityisesti kasvatuksesta ja koulutuksesta, työllisyydestä, ihmisoikeuksista sekä hyvää hallintoa ja tietoyhteiskuntaa koskevista kysymyksistä. Arjen kautta tuttuja ja läheisiä ovat myös lapsiperheiden asiat.

Lisää tietoa minusta saat tutustumalla seuraavaksi esimerkiksi ansioluettelooni ja siihen, mitä muut ovat minusta sanoneet. Voit myös vilkaista Facebookista henkilökohtaisen profiilini tai poliitikkosivuni kirjoituksia. Lisäksi olen näillä sivuilla kertonut yleisemmin tavoitteistani politiikassa ja siitä, miltä Tampere näyttää vihreän vaikuttajan silmin. Jos sinulla on jotain kysyttävää tai haluat keskustella tai tavata, ota yhteyttä!