Esittely

Olen tamperelainen vihreä vaikuttaja, aluevaaliehdokas, palvelupäällikkö ja perheenäiti. Työskentelen sovelluksia kehittävässä terveysalan yrityksessä. Päivätyöni ohella hoidan toiminimellä koko terapeuttiyhteisömme taloutta ja hallintoa. Työhistoriaa löytyy myös IT-startupista, yliopistolta ja järjestömaailmasta. Kuntapolitiikassa toimin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston jäsenenä. Aiemmilla kausilla olen ollut mm. kaupunginvaltuuston varajäsen, lautakunnan jäsen sekä kaupungin liikelaitoksen ja yhtiön puheenjohtaja. Perheeseeni kuuluu DI-puoliso, joka työskentelee lastensuojelun järjestelmien parissa, sekä kaksi kouluikäistä aikoinaan pikkukeskosena syntynyttä lasta. Vapaa-ajalla toimin mielenterveysjärjestössä vapaaehtoisena tukihenkilönä, suunnistan, retkeilen, hoidan siirtolapuutarhapalstaa, pelaan lautapelejä sekä nautin kulttuurista ja taiteesta. Sote-sektorilla minulle tutuimpia osa-alueita ovat terveysteknologia, kuntoutus- ja terapiapalvelut, mielenterveys- ja nepsykysymykset sekä erityissairaanhoito. Niiden lisäksi sydäntä lähellä ovat perusterveydenhuollon tilanne ja henkilöstön jaksaminen.

Olen ehdolla aluevaaleissa, koska politiikka on tärkeä keino vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Yritän saada muutosta aikaiseksi ja ratkoa ongelmia monella eri rintamalla, myös vapaaehtoistyön ja rauhanomaisen kansalaisaktivismin keinoin. Olen auttanut ihmisiä selviämään byrokratian rattaista, majoittanut turvapaikanhakijoita, kerännyt nimiä vetoomuksiin ja marssinut mielenosoituksissa. Erilaisten yksittäisten epäkohtien setviminen on kuitenkin vain tulipalojen sammuttamista niin kauan kun ei puututa myös niiden syihin ja korjata rakenteita ja järjestelmiä. Miksi viranomaisten kanssa asiointi on monille niin vaikeaa? Miksi lapsiperheiden arki on joskus kohtuuttoman rankkaa? Miksi masentunut tai pitkäaikaissairas ei saa apua? Miksi ilmastonmuutosta ei torjuta tarpeeksi ponnekkaasti? Aluevaalit ovat tuhannen taalan paikka vaikuttaa siihen, rakennetaanko uudelle hyvinvointialueelle elämää helpottavia vai hankaloittavia järjestelmiä.

Haluan, että uusi Pirkanmaan hyvinvointialue:

Vien tavoitteita eteenpäin ratkaisukeskeisesti ja neuvottelemalla. Olen ollut pitkään mukana politiikassa. Tiedän, miten julkinen päätöksenteko toimii ja osaan luovia sen kiemuroissa. Perehdyn taustoihin, pohdin ja analysoin asioita ja argumentoin asiallisesti. Pyrin tekemään yhteistyötä ja löytämään rakentavia ratkaisuita. Puolustan kuitenkin tiukasti perus- ja ihmisoikeuksia sekä sitä, että ketään ei jätetä oman onnensa nojaan. Voit käydä vilkaisemassa, mitä kanssani työskennelleet ihmiset ovat minusta sanoneet.

Hyvinvointialueiden rakentamisessa tarvitaan monipuolista kokemusta ja näkemystä. Uudistus ei onnistu, jos sitä lähdetään tekemään jokin yksittäinen toimialue tai paikkakunta edellä. Päättäjiltä vaaditaan kokonaiskuvan hahmottamista. Laaja-alaisena generalistina olen omimmillani juuri tällaisessa tehtävässä. Olen työ- ja järjestöurani myötä perehtynyt monien eri yhteiskunnan alojen asiakysymyksiin, mutta myös strategiseen johtamiseen, hyvään hallintoon, organisaatioiden uudistamiseen ja talouden tasapainossa pitämiseen. Tunnen ihmisiä yli puolue- ja kuntarajojen: päättäjiä, valmistelijoita, sote-alan työntekijöitä, yrittäjiä, järjestötoimijoita sekä kirjavan joukon erilaisten palveluiden käyttäjiä. Uskon, että tästä laaja-alaisuudesta on hyötyä uuden hyvinvointialueen ja sen palveluiden rakentamisessa. Osaamiseeni voit tutustua tarkemmin vilkaisemalla ansioluetteloani tai LinkedIn-sivuani.

Lisää tietoa näkemyksistäni saat lukemalla, miten olen vastannut vaalikoneisiin. Voit myös lukea Facebook-profiilini kirjoituksia tai ottaa yhteyttä ja kysyä mitä tahansa!

PS. Sain kuntavaaleissa upeat 236 ääntä. Suurkiitos niistä kaikille äänestäjille! Pääsin niillä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston jäseneksi, mikä on erinomainen startti uusien hyvinvointialueiden valmisteluun. Olemme syksyn ajan perehtyneet tiiviisti PSHP:n toimintaan ja vieneet eteenpäin sairaalan suuria remontti- ja rakennushankkeita.