Esittely

Olen tamperelainen Vihreiden varavaltuutettu, palvelupäällikkö ja perheenäiti. Työskentelen terveysalan yrityksessä. Sen ohella olen sivutoiminen toiminimiyrittäjä. Olen ollut töissä myös pelialan startupissa, yliopistolla ja opiskelijajärjestössä. Puolisoni Mikko on ohjelmistokehittäjä ja kuorolaulaja. Asumme Tammelassa runofestivaaleistaan tunnetussa yhteisöllisessä puutalokorttelissa, ja meillä on kouluikäiset lapset. Elämme mahdollisimman ekologisesti ja vähän kuluttaen, mutta kuitenkin mukavasti. Vapaa-ajalla suunnistan, retkeilen, remontoin siirtolapuutarhamökkiä, pelaan lautapelejä ja nautin kulttuurista ja taiteesta. Kuntapolitiikassa toimin varavaltuutettuna, elinvoima- ja osaamislautakunnan jäsenenä sekä yhdyskuntalautakunnan varajäsenenä.

Olen mukana politiikassa, koska se on tärkeä keino vaikuttaa. Yritän saada muutosta aikaiseksi ja ratkoa ongelmia monella eri rintamalla, myös vapaaehtoistyön ja rauhanomaisen kansalaisaktivismin keinoin. Olen auttanut ihmisiä selviämään byrokratian rattaista, majoittanut turvapaikanhakijoita, kerännyt nimiä vetoomuksiin ja marssinut mielenosoituksissa. Erilaisten yksittäisten epäkohtien setviminen on kuitenkin vain tulipalojen sammuttamista niin kauan kun ei puututa myös niiden syihin ja korjata rakenteita ja järjestelmiä. Miksi viranomaisten kanssa asiointi on monille niin vaikeaa? Miksi lapsiperheiden arki on joskus kohtuuttoman rankkaa? Miksi masentunut ei saa apua? Miksi ilmastonmuutosta ei torjuta tarpeeksi ponnekkaasti? Näiden ja monien muiden asioiden muuttamiseksi olen hakeutunut mukaan politiikkaan ja valmis olemaan vaaleissa ehdolle ja istumaan kokouksissa kunnes tavoitteet saavutetaan.

Haluan, että Tampere

Vien asioita eteenpäin ratkaisukeskeisesti ja neuvottelemalla. Perehdyn taustoihin, pohdin ja analysoin asioita ja argumentoin asiallisesti. Pyrin tekemään yhteistyötä ja löytämään rakentavia ratkaisuita. Puolustan kuitenkin tiukasti perus- ja ihmisoikeuksia sekä sitä, että ketään ei jätetä oman onnensa nojaan. Käy vilkaisemassa, mitä kanssani työskennelleet ihmiset ovat minusta sanoneet.

Valtuustotyöskentelyssä auttaa myös pitkä kokemus ja monipuolinen osaaminen eri aloilta. Olen toiminut paikallispolitiikassa yli kymmenen vuotta. Tiedän, miten kaupungin päätöksenteko toimii ja tunnen päättäjiä yli puoluerajojen. Laaja-alaisena generalistina olen urallani perehtynyt mm. koulutukseen, hyvään hallintoon, tietoyhteiskuntaan, sote-sektoriin, yrittäjyyteen, asumiseen ja työllisyydenhoitoon liittyviin kysymyksin ja tehnyt strategista johtamista, organisaatiouudistuksia ja talouden tasapainottamista. Arjen verkostoista tuttuja asioita ovat myös lapsiperheiden palvelut, kestävä liikkuminen sekä kulttuuri ja taide eri muodoissaan. Osaamiseeni voit tutustua tarkemmin vilkaisemalla ansioluetteloani tai LinkedIn-sivuani.

Lisää tietoa näkemyksistäni saat lukemalla, miten olen vastannut vaalikoneisiin tai tutkimalla tuunaamastani Tampereen kartasta, mitä ajattelen eri kaupunginosista ja palveluista. Voit myös lukea Facebook-profiilini kirjoituksia tai ottaa yhteyttä ja kysyä mitä tahansa!

PS. Sain kuntavaaleissa upeat 236 ääntä. Suurkiitos niistä kaikille äänestäjille! Pyrin saamaan paikan lautakunnasta tai muusta luottamustoimesta, päivitän tiedot siitä näille sivuille, kun paikat on jaettu.