Esittely

Olen Vihreiden varavaltuutettu, asiantuntija, kansalaisaktiivi ja perheenäiti. Työskentelen puheterapia-alan yrityksessä sovelluskehityksen, kommunikaatioteknologiakoulutusten ja hallinnon parissa. Työhistoriaani kuuluu myös pari vuotta toimistopäällikkönä opetuspelejä tekevässä startup-firmassa, pätkätöitä Tampereen yliopistossa tutkimuksen kehittämistehtävissä sekä koulutuspolitiikkaa opiskelijajärjestössä. Puolisoni Mikko on DI ja työskentelee ohjelmistokehittäjänä. Asumme Tammelassa satavuotiaaseen puutalokortteliin perustetussa yhteisössä, ja meillä on kaksi alakouluikäistä lasta. Vapaa-ajalla talkoilen, suunnistan, lenkkeilen, tuunaan kotia ja tavaroita, hoidan siirtolapuutarhapalstaa ja pelaan lautapelejä. Vältämme turhaa kulutusta ja hiilijalanjälkeä niin, että elämä kuitenkin on rentoa ja mukavaa.

Sisäinen maailmanparantajani heräsi opiskeluaikana. Opintojeni alussa ajauduin puolivahingossa ainejärjestötoiminnan kautta ylioppilaskunnan edustajistoon, hallitukseen ja koulutuspoliittiseksi sihteeriksi. Toimin asiantuntijana koulutukseen, hallintoon sekä työllisyyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Olin jäsenenä yliopiston hallituksessa silloin, kun koko yliopiston rakenteet ja säännöt uudistettiin perusteellisesti. Opin paljon strategisesta johtamisesta, organisaatiouudistuksista ja talouden tasapainottamisesta, mutta ennen kaikkea siitä, miten tärkeää on hyvä hallinto, osallistava päätöksenteko ja avoin demokratia. Opiskelijajärjestöaika jätti lähtemättömät jälkensä: En enää voi kuvitella palaavani työhön, jossa ei tavalla tai toisella muuteta maailmaa paremmaksi paikaksi.

Olen pidempään ollut aktiivisesti mukana paikallisessa politiikassa. Tällä hetkellä olen varavaltuutettu sekä elinvoima- ja osaamislautakunnan jäsen. Aiemmin olen hoitanut kaupunkilaisten asioita Tampereen veden johtokunnan puheenjohtajana, Tampereen vuokra-asuntojen hallituksen jäsenenä sekä Kiinteistö Oy Opintannerin hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi olen vienyt vihreitä tavoitteita eteenpäin mm. Tampereen vihreiden hallituksessa ja vaalikampanjoissa. Viime vuosina olen politiikan ohella keskittynyt humanitäärisen kriisin hoitamiseen: aluksi tein vapaaehtoistöitä hätämajoituksissa ja sen jälkeen olen järjestänyt turvapaikanhakijoille kotimajoitusta ja tukea ja oikeudellista apua.

Vaikuttajana olen asialleni omistautunut ja sovitteleva. Perehdyn taustoihin ja argumentoin asiallisesti. Osaan kuunnella ihmisten huolia ja ideoida niihin kehitysehdotuksia. Etsin yhteisymmärrystä ja rakentavia ratkaisuita. Tärkeimmät asiat eivät kuitenkaan ole kaupan. Puolustan perus- ja ihmisoikeuksia, reilua yhteispeliä sekä sitä, että ketään ei jätetä oman onnensa nojaan. Olen kiinnostunut erityisesti kasvatuksesta ja koulutuksesta, työllisyydestä, ihmisoikeuksista, tasa-arvosta sekä hyvää hallintoa ja tietoyhteiskuntaa koskevista kysymyksistä. Arjen kautta tuttuja ja läheisiä ovat myös lapsiperheiden asiat.

Lisää tietoa minusta saat tutustumalla seuraavaksi esimerkiksi ansioluettelooni ja siihen, mitä muut ovat minusta sanoneet. Voit myös vilkaista Facebookista henkilökohtaisen profiilini tai poliitikkosivuni kirjoituksia. Lisäksi olen näillä sivuilla kertonut yleisemmin tavoitteistani politiikassa ja siitä, miltä Tampere näyttää vihreän vaikuttajan silmin. Jos sinulla on jotain kysyttävää tai haluat keskustella tai tavata, ota yhteyttä!